APARAT ZA VAKUMIRANJE MINI VAC STATUS

449,99

Vakuumski aparat Minivac idealan je za gradske obitelji s malo mjesta za pohranjivanje. Aparat će na kuhinjskom pultu zauzeti manje mjesta nego posuda za kruh. Uštedite vrijeme i novac vakuumskim pohranjivanjem namirnica. Postojanost namirnica u vakuumu je do 4 puta duža. Minivac koristite za vakuumiranje suhog i svježeg mesa, ribe, voća i povrća te oraščića

Plaćanje gotovinom / prilikom preuzimanja449,99
Plaćanje internet bankarstvom449,99

Nema na zalihi

Opis

Minivac je primjeren za kućanstva koja vakuumiraju manje količine namirnica. Unatoč maloj veličini, aparat je učinkovit, a jednostavan za upotrebu. Namirnice su pohranjene kvalitetno i na prirodan način.

Zahvaljujući kompaktnosti možete ga držati na pultu i koristiti svaki dan.

Podtlak: -550 mbar; volumen pumpanja: 9 l/ min.

 

UPOTREBA

Minivac možete koristiti za automatsko vakuumiranje čvrstih i suhih namirnica, ili za ručno vakuumiranje vlažnih i osjetljivih namirnica.

 

Automatsko vakuumiranje (suho meso, orasi, mrkva)

Umetnite namirnicu u vrećicu. Vrećica mora biti bar 5 cm duža od prostora kojeg zauzima namirnica. Unutrašnji rubovi vrećice moraju biti suhi i bez ostataka hrane.

Otvoreni rub vrećice namjestite u sredinu vakuumskog kanala i provjerite da vrećica nije naborana.

Zatvorite poklopac aparata i pritisnite na označena mjesta (PRESS AND HOLD) te tipku VAC Seal. Poklopac držite pritisnut još nekoliko sekundi.

Vrećica će automatski biti zavakuumirana i zavarena. Usisna moć aparata pobrinuti će se da poklopac tokom djelovanja ostane u zatvorenom položaju. Tokom varenja svijetli lampica Seal.

Po završetku varenja pričekajte da poklopac popusti ili ga otključajte gumbom za otključavanje.

Provjerite zavakuumiranu vrećicu – zavareni rub mora biti gladak i čist.

 

Ručno vakuumiranje mekih i osjetljivih namirnica (voće, salata, gljive, kruh i peciva)

Umetnite namirnicu u vrećicu. Vrećica mora biti bar 5 cm duža od prostora kojeg zauzima namirnica, kako biste lakše nadzirali pomicanje tekućine prema aparatu. Preporučamo da pri umetanju namirnica u vrećicu rubove savijete prema van, kako bi unutrašnji rubovi ostali suhi i bez ostataka hrane.

Nezavareni rub vrećice namjestite u sredinu vakuumskog kanala i provjerite da vrećica nije naborana.

Zatvorite poklopac aparata i pritisnite na označena mjesta (PRESS AND HOLD) te tipku VAC Seal. Poklopac držite pritisnut rukama još nekoliko sekundi.

Kad procijenite da je isisanog dovoljno zraka (prije nego tekućina iz namirnica uđe u aparat i prije nego se namirnice deformiraju) pritisnite tipku STOP. Pumpa se zaustavi. Odmah stisnite tipku Seal za varenje vrećice. U procesu varenja svijetli lampica Seal.

Provjerite zavakuumiranu vrećicu – zavareni rub mora biti gladak i čist.

 

Vakuumiranje možete olakšati sa Obostranom ljepljivom trakom Status Stiki, koju pričvrstite na aparat za vakuumiranje i vrećice se na traku kod procesa zalijepe same. Tako imate glatku vrećicu bez bora, a vakuumiranje je lakše, jer imate oboje ruke slobodne i vrećice ne treba držati.

Status Stiki moguće je dobiti kao samostalan proizvod, u kompletu je 5 Stiki traka.

Na desnoj strani aparata nalaze se gumbi za varenje (SEAL) i vakuumiranje (VAC Seal STOP) te gumb za otključavanje poklopca aparata.
Na desnoj strani aparata nalaze se gumbi za varenje (SEAL) i vakuumiranje (VAC Seal STOP) te gumb za otključavanje poklopca aparata.

 

ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE

Minivac je električni uređaj, zato ga prije čišćenja obavezno isključite iz električne mreže. Čistite ga blago ovlaženom krpom koja ne smije biti gruba. Pripazite da aparat ne dođe u kontakt s vodom.

 

SASTAV SETA

Vakuumski aparat Minivac.

Ipute za upotrebu.

 

GARANCIJA

Garancija aparata za vakuumiranje je dvije godine uz priloženi originalni račun ili potpisani garancijski list.

Prije korištenja obavezno pročitajte upute za upotrebu te ih sačuvajte. Također, držite se pravila o pohrani različitih namirnica.

Dodatne informacije

Proizvođač