Opis
U njih po hranimo i vakuumiramo namirnice pomoću aparatima za vakuumiranje i varenje. Namirnica tako ostane dulje svježa i postojana. Vrećice su:
- nepropusne,
- neškodljive po namirnice,
- neutralne na okus in miris,
- primjerne za višekratnu upotrebu,
- upotrebljive i kao vrećice za Sous Vide kuhanje.
- Širina vrećice je 280 mm, dužina 360 mm. Pakirane su u setu po 25 komada. Među ostalim su primjerene za vakuumiranje i pohranjivanje većih komada mesa, riba, voće, kolača i drugih namirnica.
Upotreba
- U vrećicu umetnite namirnicu. Vrećica mora uvijek biti bar 5 centimetara dulja od prostora koji zauzima namirnica, koju želimo vakuumirati.
- Napunjenu vrećicu položite na radnu površinu pred aparatom i potegnite je u vakuumski kanal da otvor vrećice dotakne graničnjake u sredini vakuumskog kanala.
- Zatvorite aparat. Pritisnite poklopac i tipku „Vakuumiranje vrećice“. Vrećica će se vakuumirati i zavariti. Visoka usisna moć aparata će se pobrinuti da poklopac pri djelovanju bude zatvoren.
- Po završenom postupku pričekajte da poklopac popusti i provjerite vakuumiranu vrećicu – rub mora biti gladak i čist.
-
Materijali
Vrećice su iz dvoslojne folije, što znači da su sastavljene iz materijala PA (koji djeluju kao nepropusna materija) i PE koji je materijal za varenje.
Debljina folije je 100 i 130 µm, što je profesionalna debljina (uobičajena vrećica je debljine 20 µm) i garantira kvalitetno pohranjivanje i nepropusnost.